fredag 27 januari 2012

27/1

Nu är det mesta borttaget ur rummet.
Timmerväggarna har kommit fram och vi hoppas att vi ska kunna ta vara på en av dem som en "fondvägg" i köket. I så fall är det den östra väggen som skulle få finnas kvar, men vi vet inte om det är möjligt än. Det är en fråga om isoleroing, det ska inte behöva bli kallt och dragigt bara för att jag vill ha min timmervägg..
Jag hoppas även att takbjälkarna ska kunna vara synliga, men det är inte heller bestämt. I vilket fall som helst så är det lång tid kvar tills de besluten ska tas, flera andra beslut har kortare bäst-före datum som måste prioriteras.
T.ex. yttertaket. På vinden har vi just nu en spa-avdelning med rinnande vattenfall utmed murstockarna. Fast det är bara fungerande vid regnig väderlek.

Idag har vi varit och köpt slägga för att kunna slå ner skorstenarna, för att göra det möjligt att lägga nytt tak. Det är det hög prioritering på, som ni kanske förstår.
När murstockarna är färdiga måste vi skaffa en ordentlig balk för att stötta upp huset med, eftersom vi tar bort den bärande väggen som går rakt igenom köket. När den nya balken ska in kommer vi att behöva lite muskelhjälp av kebab-mutbara kompisar.

Innan dess kommer vi också att ta bort det sista golvet som ligger i rummet. Har lovat bort ett par plankor till min kusin, sen hoppas jag att vi kommer få någon användning för några själva också. För fina är dom, med tydliga nedslitningar där de gick förr i tiden.

Takisoleringen, bilden togs för några veckor sedan men sen tog batteriet i kameran slut och laddaren gömde sig längst ner i en flyttkartong.


Det kan bli dammigt även i hallen om man har otur.. Det gav oss en anledning att slänga ut tallriset från julen iaf.

En trött och smutsig takrivare


Som det ser ut just nu.

Det igenbommade fönstret kommer vi att öppna upp igen.En gammal dörrlist

2 kommentarer:

 1. Lena i Fjärdingsäng5 februari 2012 19:45

  Hej Ida
  Fick tips av Lena i kyrkan idag att det går att följa det ni gör här. Lycka till, kul att ni satsar och fixar som ni vill ha det!

  SvaraRadera
 2. Äntligen lyckades jag!
  Mamma

  SvaraRadera