fredag 6 april 2012

6/4

Det där med att uppdatera ja.. Hmm..

Sen sist så har vi fått ner väldigt mycket sten. Vi (läs Jocke) fick efter mycket slit och skador upp ett hål i botten på murstocken så att vi kunde kasta ner stenarna till bottenplan på en gång.
Så nu är det en hel del sten som ligger i vårt blivande kök. (Just nu är det inte lätt att föreställa sig att det någonsin kommer bli ett rent och fint kök där nere..) Allt det ska bort och sen kan vi äntligen köpa en balk och sätta in i huset! Efter det är det väl dags att få hit rörmokare. Men det lär dröja..
Det är mycket annat som drar ner hastigheten på renoveringen. Veden, jobb & skola, bröllopsplanering, brukshundklubben, semester.. Mja, det finns en del att välja på!

Till något helt annat, våren har verkligen kommit till Högagärde! Redan i början av mars kom blåsipporna upp och nu är det fullt med blåsippor, vitsippor, påskliljor, skilla, vårlök... Tulpanerna har kommit upp, men de behöver nog ett par soldagar till för att slå ut ordentligt.


Såhär ser det i skrivande stund ut på vinden. Lite mindre sten än vid förra fotograferingen så att säga..
Och såhär ser en del av vårt blivande kök ut i skrivande stund ;) Här har vi ett par timmars arbete framför oss
Män med dålig skäggväxt är välkomna att hjälpa till i rivandet, man får en verklighetstrogen mustasch som tränger sig in i porerna ordentligt!


Vi har slagit till ordentligt i år med påskris både inne och ute!

Ignorera gärna vår otroligt fula ytterdörr.. Förhoppningsvis kommer den bytas till hösten.     

2 kommentarer:

 1. Du vet väl mina laster, att jag kommer smygande med spade och hink i skydd av mörkret:)
  Ni sliter verkligen hårt, vilket lass med sten !
  Mamma

  SvaraRadera
 2. Jag funderade innan idag över när du ska komma och gräva.. Om gräsmattan är full av hål en morgon när vi vaknar så kommer det inte vara svårt att lista ut var plantorna befinner sig.. ;)
  Ida

  SvaraRadera