fredag 18 maj 2012

18/5

Idag har vi varit duktiga.
4,5 timmars av renovering.
Det är knappt det kan kallas renovering när man gräver upp stenar och öser sågspån, men något bättre ord kommer jag inte på.
Idag har vi öst ut hur mycket spån som helst från det lilla rummet. 10 sopsäckar och säkert lika många 200 liters tunnor med spån.. Vi har också kört iväg traktorskopa nr 27 med sten.
Vi har kommit mer än halvvägs nu, fram tills det att balken ska upp alltså.
Balken är förresten hemtagen, så det enda som återstår är att ösa, ösa, ösa. Fritidssysselsättning är med andra ord inget problem i det här huset.

Det syns inte alls på de dåliga bilderna hur långt vi har kommit nu. Men det är en hel del gjort!
De balkarna som ligger "på golvet" är i samma nivå som vårt nya golv kommer att ligga på. Under dem ska vi gräva ut ca 55 cm (10-15 cm makadam, 30 cm frigolit samt 10 cm gjuten golvvärme).
Från golvet och upp till taket blir det då ca 240 cm i takhöjd, tidigare var det runt 210 cm i takhöjd i rummet så lite skillnad blir det allt.
I det köket som vi ska ha från IKEA så ligger det högsta skåpet på 233 cm så det blir nog bra :)

Två av de tulpanerna som planterades i höstas..
 
Här är näst intill all spån borta och kvar är hälften av stenarna på denna sidan av rummet.

Och på denna sidan är det tvärt om, stenen är så gott som borta men hälften av spånen är kvar. Men bygglampan tog till sig all fokus så det kanske inte syns.

Det här kanske ger en liten bild av takhöjden.
Notera att elementet hänger i ett rep.. ;) Vi får se vad vvs-killarna säger om detta när det är dags för dem att komma och ta sig en titt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar