söndag 6 maj 2012

6/5

Detta inlägget skulle också kunna heta Lillebror, nu vet vi varför du fryser om fötterna.
Eller frös.

Vi har brutit upp golvet i det lilla rummet. Under detta golv fanns ett lager av sågspån, sedan ett lager av "stickor" och sist finns ett väldigt tjockt lager av stora stenar, små stenar och sågspån.
Men, närmast södergaveln hade detta "isoleringslager" krupit upp och 10-30 cm var oisolerat och här hade det bla vuxit in gräs i huset, det har blåst rakt upp i golvet och råttorna har haft det bra på vintrarna.
Det är med andra ord inte konstigt att det har varit kallt i detta rum eftersom det inte har funnits någon isolering överhuvudtaget.

Nu håller vi med andra ord på att få bort all spån och alla stenar.
Balken är beställd och vi kommer troligtvis få hämta den i veckan. Men allt "golv" måste bort först.

Något annat vi har gjort är att tejpa spröjs på fönsterna. Vi kan inte riktigt komma fram till om vi ska ha enbart vågräta eller både vågräta och lodräta. Ni läsare får gärna komma med lite åsikter :)

Första lagret, det med sågspån, gick att få bort med spade. Sen blev att jobba med händerna.Längst bort kan man se några av hålen ut.Vågräta och lodräta
Enbart vågräta


2 kommentarer:

  1. Linda Larsson7 maj 2012 21:31

    Nu har jag röstat! Eftersom jag vet vem som vill vad, är jag kanske liiite färgad av det (förlåt Jocke!), men min röst kom faktiskt ändå från vad jag själv hade valt, tro det eller ej! Ni är fantastiska med ert arbete med huset! Glöm bara inte bort att sova...nån gång...då och då...i framtiden... ;0) Kram!!! <3

    SvaraRadera
  2. Ska ni putsa fönster är det väl bäst utan spröjs...

    SvaraRadera