söndag 19 augusti 2012

19/8


Sen sist har vi börjat riva i hallen. Golvvärmen ska in dit samtidigt som den ska in i köket, så det börjar bli lite bråttom. Innan vintern måste gjutningen vara gjord, om vi inte ska spendera ett par månader i en frysbox.
Ett igenspikat hål från den gamla dörren som gick till tvättstuga och pannrum.
 

Häromdagen var en rörmokare här och tittade eftersom att de ska komma och plugga igen vattenledningarna som går i de rummen vi renoverar. Imorgon kommer de och gör det. :) Bara en liten stund efter att han hade varit här skulle vi bryta lite golv i "korridoren" mellan köket och tvättrummet. Efter bara en liten knuff med kofoten gick ett av rören rakt av och det sprutade vatten över golv och väggar. Tur att det ändå skulle bytas ut ;)
Under den tiden det tog att få hit rörmokarna akut fick jag sitta med ett finger i hålet, eller ja, det blev så gott som alla fingrar för trycket var högt och fingrarna fick kramp en efter en... Det är tur att jag inte ska bli rörmokare iaf, jag har uppenbarligen för små fingrar.
En av anledningarna till att vi bröt golvet är att en "central" för golvvärmen ska sättas i detta lilla rum och därför behöver det bli lite bredare. En annan anledning är att vi behöver ha ett bredare rum för att få in någon garderob och vapenskåpet här.
Som ni ser får inte det plats i nuläget.


Lite komiskt var det ändå att vi fick en vattenläcka. Jag har nämligen pratat om att denna dagen skulle komma ända sedan vi började riva i januari. Joakim är nämligen stundtals lite väl glad i släggan och äntligen fick jag rätt ;) Fast detta hade nog hänt även om det hade varit jag som höll i kofoten.

Innanför väggen fanns en gammal spis i ett ganska dåligt skick. Någon (troligtvis min farfar) hade dessutom täppt igen hålet med cement och sten. I mängder.


"Förberett för att rörmokarna ska kunna förbereda för golvvärme till resten av huset." Här gick en gräns av något slag och cementen som ligger ovanpå plankgolvet blev plötsligt mycket (MYCKET) hårdare. Det kommer bli kul att börja riva där...
För två veckor sedan tömde vi det sista på vinden med hjälp av mina föräldrar. Så detta är en av de två högarna som åkte ut genom fönsterna. För tanken är ju att de ska komma och börja lägga tak i slutet av denna veckan. Men vi får väl se hur det blir med det, det är inte första gången de säger att de ska komma... ;) Från början var det sagt att de skulle komma innan sommaren och det är ett tag sedan.

Nästa inlägg, som förhoppningsvis kommer senare i veckan kommer att visa lite inpirationsbilder på hur vårt kök är tänkt att se ut :)

1 kommentar:

  1. Du får gärna mitt lösenord till bloggen, om du skickar din mailadress så löser vi det :)

    Spännande att läsa om er renovering! Det blir säkert ett riktigt fint hus när det är klart :D

    SvaraRadera