måndag 12 november 2012

12/11 nr 2

Idag har det varit högt tempo i köket.
Först kom VVS-killarna från Bodafors hit på morgonen och drog in avloppsrör. Vi har ett avlopp som går drygt 2 meter utanför köket så det var inte så långt att dra det, och grävt hade vi gjort för flera veckor sedan. Så nu är det färdigt! :D

En halvtimma senare kom Korp Bygg hit och började på en gång.. Först åkte den nya balken upp, den hamnade i mitten av rummet. Sen revs den gamla bärande väggen ner.
Jocke hjälpte till att köra in mer grus eftersom att vi inte hade fått in något i hallen själva.
Efter att allt var inkört började de packa gruset med en padda samtidigt som en av dem åkte och hämtade frigoliten.
Packningen gjorde att grusnivån sjönk 3-4 cm.
Sen var det dags för frigolit. De använde motorsåg för att få dem att passa i rummet. I kanterna fyllde de upp med macadam och lecakulor.
Och ja, sen var de färdiga för idag! 7 timmar tog det och då hann de även med en rast och lunch. Snabbare hantverkare har jag aldrig sett.
Imorgon kommer troligtvis Bodafors VVS hit igen för att börja lägga värmeslingor.
Sen kan golvet armeras och gjutas och sen, ja.. Då är det dags att kapa större hål för fönster, byta fönster, regla väggar osv.

För att få in gruset i hallen tippade Jocke på verandan och sen skyfflade de därifrån.

Lyckades typiskt nog få en bild när en av dem faktiskt satt ner i två sekunder.


Frigolit på ingång. Mycket frigolit!
 

Och såhär ser rummet ut just nu! Det är två hål i vardera kant under balken för att vi ska sätta stolpar där för att stötta upp balken lite extra, just nu sitter den i timmerväggarna men lite extra skadar inte.
Det är som synes två avloppsrör, ett till diskmaskin/diskho och ett till en diskho som troligtvis ska sitta i köksön. Om vi ska ha en diskho där är inte helt säkert, men om vi vill det så är det iaf möjligt.

Denna bild är tagen från det syd-östra hörnet i köket, från samma hörn som bilden under togs för ett år sedan...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar