onsdag 19 december 2012

19/12


Uppdateringen här har väl inte varit på topp senaste månaden. Men snön kom och minusgraderna likaså, det gör att tiden för bloggande inte riktigt räcker till.
Med minusgrader utomhus och ett oisolerat rum med masonitskivor istället för fönster blir det gärna minusgrader även inomhus.
Ett par dygn fick vi ha igång byggfläkten för att inte riskera att vattenledningar i huset skulle frysa. En eftermiddag glömde vi bort att sätta igång det, och kom hem till -7 på kvällen.

Igår eftermiddag fick vi iaf golvvärmen inkopplad och bara några timmar senare hade temperaturen gått från 4 till 14 grader i rummet. Helt otroligt vilken skillnad!


Men det är mer saker som hänt sedan senaste uppdateringen.
VVS-killarna var här och la skenor till golvvärmen, sedan slingor i skenorna och sen förberedde de för vattenledningar mellan tvättstugan och köket.
Någon dag senare kom Korp Bygg tillbaka och la armering ovanpå slingorna, samt la papp mellan träbalkarna i golvet och frigoliten. Det får nämligen inte vara betong på trä.Frigolitskivorna hade på vissa ställen glidit isär lite, så där sprutade de in fogskum.
Sen var det dags att gjuta och äntligen hade vi ett golv!
Sist vi hade golv i köket tror jag var i juli..
Redan dagen efter kunde vi gå på golvet (även om det var lite bubbligt och svajigt), och det var en härlig känsla :D
Sen var det dags att få in lite fönster i hålen i väggarna.
Ett trelufts-fönster och två två-lufts har vi än så länge fått in och de har även blivit isolerade. Sen började termometern röra sig neråt -20 och då gick det inte att vara ute längre.
Lite "småfix" är det kvar innan fönsterna är helt klara, bla så måste vi få upp ny läkt på utsidan. Ny panel spikade vi upp på en gång, men läkten hann vi inte med.

Vi har kommit en bit med förrådet också. Vi fick in grus som vi packade, skyfflade, packade lite till, skyfflade och packade....
Frigoliten kom ovanpå det och just nu är två killar från Bodafors VVS där nere och lägger slingor även i denna delen.Och så sjunger de lite ibland också. ;)


Ett trelufts-fönster på plats. Dock utan foder och panel.
Det syns att vi inte bor där nere.. ;)

Våra tvålufts-fönster. Det är första gången på femtio år som det sitter ett fönster även på vänster sida på gaveln, det blev en väldigt stor skillnad i ljuset i köket när detta kom på plats.
Centralen för golvvärmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar