onsdag 15 maj 2013

15/5

Nästan två månader sedan senaste uppdateringen. Men så har det inte hänt mycket heller..
Jag skriver examensarbete, Joakim har bytt arbetstider på jobbet, vindfällen måste hem från skogen, ved måste kapas och klyvas, jag har hållt valpkurs varje lördag i åtta veckor och själv varit kursdeltagare två andra helger. Så vi har inte haft så mycket ork eller tid till renoveringen.
Men nu börjar det se ut som att vi kan få lite tid över igen!

Hela murstocken är nedplockad och vi (läs Jocke) har börjat riva golv och väggar i resten av undervåningen.
Såhär i efterhand känns det bra att vi inte fortsatte med köket som vi hade tänkt från början. IKEA byter nämligen ut hela sitt kökssystem och då kan det vara lika bra att vänta lite med att beställa (om det nu blir ett kök därifrån).

Murstock nr två hamnade ganska snart i nivå med undervåningens tak! Detta betyder även att vi har en vindstrappa som just nu hänger lös i luften.Spänning i vardagen!


Kommer ni ihåg hur hallen såg ut från början? Nej, det gör knappt jag heller. 
 
Såhär såg den "norra" delen av hallen ut. 

 Ganska fort såg det ut såhär..

 Och nu ser det ut såhär! Bortsett från några av stenarna som inte längre ligger kvar.

Det var mycket utrymme som tidigare var fyllt med stenar!
Om det blir förråd eller fortsättning på vardagsrum där murstocken stod har vi inte bestämt än. Det finns för- och nackdelar med allt.. Nackdelen med att göra det till vardagsrum, som vi helst vill, är att vi då får plocka ner en bärande vägg på ca 8 meter. Och hur det skulle fungera vet vi inte riktigt. I köket bytte vi en bärande vägg mot en bärande järnbalk, men då rörde det sig bara om 5 meter. Vi får försöka hitta någon kunnig människa att rådfråga. Joakims favoritreplik nr 2: "Vad kan hända?" känns för riskabelt att undersöka i detta fallet. För er som inte känner Joakim så bra som jag, så är favoritreplik nr 1: "Hur svårt kan det va?!".

Tippkärran är värd att visas upp för allmänheten. Vad den har hjälpt oss! (Och självklart även tippkärrans ägare Elisabeth och Patrik, som snällt har lånat ut den till oss).


2 kommentarer:

  1. ojojoj vad ni är duktiga!!! Vilket fint hus ni har. Nästa gång jag angöt Småland får jag nog lov att komma på besök. /AnneMari

    SvaraRadera
  2. Jockes favoritkommentar nr. 1 är ju väldigt bra i just ert läge! Det gäller att VÅGA, vilket ni verkligen gör! :D
    Jockes favoritkommentar nr. 2 är jag inte lika säker på att du Ida ska låta honom använda i just detta fall... Känns liiiite riskabelt att tänka så när det handlar om bärande väggar! ;)
    Ni är så fantastiskt duktiga! Det kommer bli sååå bra! Kram Linda! :)

    SvaraRadera