söndag 15 september 2013

15/9Tiden går fort och nu har semestern passerat sedan ett bra tag tillbaka.
Innan semestern hyrde vi en minigrävare som användes som hjälp för att få ut grunden i norra delen av huset.
Joakim, jag och mina föräldrar ägnade en helg åt att arbeta som aldrig förr och hela grunden tömdes på två ynka dagar, något som vi hade beräknat skulle ta ett par månader. Med minigrävaren kom vi in ett par meter i huset, så visst det blev väldigt mycket handgrävande ändå även om det kändes mycket bättre. Allt kom ut tillslut och ont i kroppen hade vi allihop.
Efter detta har vi väntat, väntat och väntat lite till. Och vad väntar man på när man renoverar? Jo, hantverkare såklart!
Det vi väntar på nu är att snickaren ska komma imorgon och börja med att sätta upp en balk som får ersätta två bärande väggar. Det blir en specialkonstruerad järnbalk, den ser ut som ett T ungefär. 

Järnbalken har fått två ordentligt svetsade plattor och dessa ska sedan sättas ihop med bultar.

I samma veva ska Jocke och jag få in alla makadam i huset och sedan ska vvs-killarna komma och dra sina avloppsrör.
Sen är det återigen dags för snickaren att komma.
Då ska makadamen packas, frigolit och lecakulor ska på plats och sedan är det dags för vvs-killarna att dra golvvärme innan snickaren kommer tillbaka en gång till och gjuter en betongplatta över allt.
Om vvs-killarna drar alla rör på plats på en gång eller om de kommer tillbaka ytterligare en gång mitt i allt är mer än jag vet för tillfället.
Som ni förstår så kanske detta kan ta lite tid, men vi har satt en deadline på allt arbete till den första oktober. Vi vill verkligen inte sätta fönster i minusgrader och snöstorm i år, been there done that!
Ni som har varit lite mer involverade i vår renovering vet att saker och ting har förändrats lite det sista. Badrummet och förrådet hamnar på nytt ställe,vardagsrummet kanske blir lite större än planerat och kanske passar vi på att bygga en inomhuspool på 50 kvm när vi ändå håller på. Det får ju iallafall plats.
Ja, jag kanske ljög lite det sista. Vi ska ju få plats att gå runt poolen också, 40 kvm räcker gott och väl.
Till er som inte varit i huset däremot... Så tror jag att ni får vänta lite till med att veta hur det ska se ut. ;)
Jag kan iallafall avslöja att planlösningen för resten av undervåningen är helt klar. Vi vet hur det ska se ut i badrummet, vi vet var fönster och dörrar ska sitta och vi vet på ett ungefär var en viss sak ska stå i vardagsrummet. Vad den där saken är tror jag också att jag väntar lite med.
 
Nedan följer något av en bildstorm på det vi gjort det senaste. Jag vet att det är jättesvårt att se vad som är vad på bilderna när det är garderobsdörrar, plank och en och annan hund i vägen. Men med en dålig fotograf och ett svårfotat objekt så blir det som det blir.
Vyn mot badrummet sett från hallen.

Samma vy, någon vecka senare.

och samma vy idag.

Ytterligare en vy från hallenEtt par dagar senare, väggen in mot badrummet samt förrådet är borta.

Och samma vy idag.

Renoveringshunden, som ser till att hamna på iallafall en tredjedel av alla bilder som tas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar