fredag 27 september 2013

27/9

Tolv dagar sedan det senaste inlägget.
Snickaren kom och satte upp balken, men inte mycket mer.
Jocke fick ta ledigt från jobbet och själv stötta upp de bärande väggarna med lecablock, något som vi hade kommit överens med snickaren om att de skulle göra. Det känns inte bra att det är något vi fick göra själva eftersom varken Jocke eller jag visste riktigt hur det skulle göras. Men huset stod kvar efteråt och förhoppningsvis förblir det stående.

Ett par vänner kom och hjälpte till att få ut lite av alla stenar som tidigare stöttade upp de bärande väggarna, så det hjälpte en hel del rent tidsmässigt. (Tack Algot och Frans!) För så vitt vi visste så var vi under en väldig tidspress för att hinna göra klart allt det som snickaren enligt överenskommelse skulle gjort.
Efter det var det dags att stötta upp balken, som än så länge hängde i luften bortsett från de två stämpen som snickaren satt dit. Bortsett från obehaget att stå under en så gott som lös järnbalk så gick det bra, det har vi ju gjort förr.
Uppstöttning av järnbalk
I helgen var mina föräldrar här och hjälpte till med den sista stenen och att sedan få in en massa makadam istället. Äntligen känns det som att allting vänder, hitintills har vi bara rivit och slängt ut saker i denna delen av huset men nu är det dags att fylla på även här!

Vvs-killarna skulle ha kommit i fredags och dragit avloppsrören, vilket hade passat bra eftersom jag fick vara hemma för ”vård av hund” sedan hunden fick bli akutopererad under torsdagskvällen. Men de dök aldrig upp,
Då löd det istället att de skulle kommit i måndags men ingen kom. Inte heller i tisdags, onsdags, torsdags eller idag.

Det börjar bli ont om tid eftersom vi har kommit överens med snickaren om att vi ska ha en gjuten platta den första oktober.
Vi får väl se hur det blir med det.

Andra saker som vi har hunnit med sedan sist är att sätta foder kring ett av fönsterna vid köket, det blev inte bra när vi gjorde det i vintras så nu blev det mycket bättre.
Sen har Jocke täppt till de två hålen som fanns mellan vinden och övervåningen där murstockarna tidigare stått och jag har fortsatt bygga staket. Så förhoppningsvis kommer vi inte ha lika mycket möss i huset denna vintern, och en hund som kan vara lös i trädgården så länge han vill utan att lockas av att springa ner till grannhundarna och leka.
Såhär ser eländet ut just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar