torsdag 12 december 2013

12/12

Nu har det gått tre månader sedan senaste inlägget och lite grejer har hunnit hända, även om vi fortfarande ligger efter tidsplanen som var att ha det färdigreglat till den 1 december. Det är taket och en vägg kvar att regla. Den gjutna plattan blev försenad med nästan tre veckor, vilket såklart satte sina spår. Bland annat på temperaturen inomhus, som var farligt nära nollgradigt ett par gånger.
Men vi har jobbat på under helgerna och svärfar har varit här ett par gånger :)
Även min pappa har varit här en gång i veckan, vilket har gjort att arbetet har rusat fram stundtals!
Alla fönster sitter där de ska nu, vilket är oerhört skönt! Det var bara de två sista fönsterna vi fick sätta i snö.. ;)

Det som händer nu är förstås att taket ska reglas, vilket är svårt för mig och mitt blodtryck så det kommer ta sin lilla stund.
Trappa måste beställas och sättas på plats för att vi ska kunna regla den sista väggen och vår nya ytterdörr som har stått i köket sedan i våras ska också sättas in.. Kanske att den kommer upp lagom till jul.
Vi väntar även på elektrikern, som måste dra sina sladdar i väggarna innan vi kan isolera och sätta råspont. (Men vi tvingas väl erkänna att vi glömde bort elbiten och jag började isolera väggarna och hade nästan gjort färdigt ett av rummen när vi kom på misstaget... Men ingen större skada är skedd, isoleringen tog runt en halvtimme bara.)
Tanken var att mycket skulle göras under julhelgen, men vi får se om elektrikern har hunnit komma till dess. :)

I övrigt har jag inte mycket att berätta, bilderna får göra resten. 

Frigolit i badrummet,
golvvärme i alla rum,


och så småningom även betongplatta..

...och mitt i allt detta en hund med tumör som fick gå omkring i mattes gamla t-shirt i ett par veckor och inte lämnas utan uppsikt.

Vardagsrummet låg i mörker innan fönsterna var insatta
Även badrummet var rejält mörkerlagt. Bilden är ändå tagen på förmiddagen i fullt dagsljus utomhus.

Men med två fönster i vardera rum blev det precis som vi hade tänkt.

Detta gör även att huset ser ut mer som det gjorde förr, innan mina gamla släktingar satte igen flera av fönsterna.

Att sätta nya fönster i en annan storlek än tidigare medför även det där tråkiga arbetet, som att tvingas byta panel, vilket i sin tur leder till att även fodret på fönstret ovanför måste tas bort. Stora mängder av tråkigt arbete med andra ord. När vintern dessutom är ett faktum och temperaturen kryper ner en bit under nollan och mörkret kommer framåt 16-tiden, då är det inte ett dugg kul. Men vi gjorde det.

2 kommentarer:

 1. Alltså jag är grymt impad över ert arbete! Att ni orkar! Är det ditt gamla släkthus? Och ni bor där under tiden med va? Bra kämpat ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland orkar vi inte, men vi gör det ändå.. Typ som att ha bebis kan jag tänka mig ;)
   Jo det är mitt gamla släkthus :) Kommer inte ihåg hur många generationer det är som har bott här, men det är ett gäng :) Vi bor på övervåningen under tiden, här har vi både toalett och kök så vi klarar oss :) Men det är tufft ibland, som när allt byggdamm åker upp i huset heeeela tiden, eller de månaderna som vi inte hade något golv på nervåningen så vi fick gå på en byggnadsställning från trappan till ytterdörren ;D Men det blir sjukt bra! /Ida

   Radera