onsdag 19 februari 2014

19/2

Som vanligt långt mellan inläggen, men då har jag desto mer att skriva om.
Dörren, som eventuellt skulle sättas in i julas står fortfarande på sin pall i blivande köket. Det är för många moment kvar för diverse hantverkare för att vi ska våga ta risken att sätta in en sprillans ny, vit, ytterdörr. Vi vill inte ha några svarta fingrar på den..

Trappan är inte heller beställd, tillverkaren skulle höra av sig i mellandagarna. Men han meddelade aldrig vilka mellandagar han syftade på, det var uppenbarligen inte de mellandagarna vi trodde. ;) Vi får se om vi tar kontakt igen eller vänder oss till någon annan. Vi har ändå inte beslutat om golvet ska flytspacklas eller slipas och innan det är beslutat och utfört kan förstås ingen trappa beställas.

Sedan det senaste inlägget så är allt tak färdigreglat i vardagsrum, badrum och förråd.
Först rätade vi upp taket under takbalkarna (och det var snett..), därefter kom det upp isolering, plast och sedan plank. Även järnbalkarna i kök och vardagsrum har fått reglar så att vi kan klä in dem med takpanel. Elektrikerna var sedan här bara någon dag efteråt och förberedde för en massa spottar, uttag och knappar.
Efter att elektrikerna varit här har det gått undan ska ni veta! Jag ägnade en av mina lediga dagar till att isolera och efter det började vi med råsponten och i skrivande stund är i princip hela vardagsrummet klart för gips!

Vi gjorde misstaget att köpa fel isolering vid ett tillfälle då "vår" bygghandel hade stängt för dagen. 
Vi har under hela bygget använt stenullsisolering, men då detta inte fanns på den andra bygghandeln vi köpte ifrån blev det glasullsisolering. Och fy vad det kliade! Dessutom mycket mer svårarbetat är stenullen. Men nu vet vi det, aldrig mera glasull!

Något annat vi har gjort som jag har missat att ta kort på är att hela köket och förrådet är färdiggipsat, det mesta av det gjordes under julen.


Pistoltävling är även något vi har hunnit med under renoveringens gång. Det ska tilläggas att jag faktiskt vann, till Jockes stora förtret. ;)

 Taket är rätat.


 Isolering och plastning är påbörjat.


 Allt tak är klart och elektrikerna har varit och dragit slangar, förberett dosor osv..


 Badrumstaket, med den hemska glasullen!


Takbalkarna är reglade och så gott som allt är isolerat.


Mellan badrummet och vardagsrummet finns sedan tidigare ett dörrhål, som förr i tiden var mellan mitt rum samt korridoren utanför, och 10 år före det mellan lekrummet samt korridoren, och 20 år före det mellan farmor och farfars sovrum samt köket.. Vad som var där ännu tidigare vet jag tyvärr inte.
Badrummet är iallafall det rum som kommer få mest isolering för här isolerar vi även innerväggarna vilket vi inte gör någon annanstans. Här inne kommer förmodligen ett kärnvapenkrig kunna pågå utan att det märks i vardagsrummet utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar