fredag 7 mars 2014

7/3

Sådär ja, ett par veckor senare är vardagsrummet samt nästan hela badrummet råspontade och redo för gips. Och detta trots att Joakim varit iväg på motorsågskurs så gott som alla lördagar de senaste veckorna. Vi har jobbat lite kvällar och söndagar och en lördag hade jag hjälp av snälla mamma och pappa.

Våren har kommit till Högagärde så det har gett lite extra energi.
Lite soltimmar, lite snödroppar och lite krokus ger efterlängtad energi och oanade krafter. Naturen är fantastisk..

Inomhus så har Joakim rivit upp kring trappan så den står helt blottad och smälter in ganska bra mot resten av inredningen just nu. 

Värre blir det väl om ett par månader..
Ikväll ska vi ringa en ny snickare och höra om han kan tänka sig att tillverka en trappa till oss, den förra snickaren hörde aldrig av sig och hans tidigare verk var väl lite sisådär, så vi byter plan :)

Till helgen blir det bland annat fokus på trapputrymmet, nya reglar ska upp för att bredda hålet.

 Krokus i gräsmattan och påskliljor på verandan.


 Färdigt för gipsNär vi rev väggen runt trappan kom det gamla räcket fram. En liten bit var sparad, troligtvis av lathet.. Räcket har samma blå färg som vindstrappan hade. Vindstrappan är förövrigt nedmonterad, det var en gammal, hemsnickrad, ostabil sprialtrappa som tog onödigt mycket plats. I framtiden ska det istället sitta en vanlig vindslucka med nedfällbar stege. Planstegen från den gamla trappan samt räcket sparar vi, kanske kan det bli hyllplan eller inspiration till något annat framöver..

 

 
 Utöver inomhusprojekten är även två projekt startade utomhus.. Ett i det nordöstra hörnet av trädgården samt ett i hundhuset.
Som de flesta av er vet så ska vi skaffa höns och självklart ska de få ett litet hus att bo i.

Även hundhuset ska få en uppgradering till en mer praktisk och trivsam plats för våra fyrbeningar. Ritningen har varit klar i två år men det har inte blivit av att jag har börjat.. Men eftersom det flyttar hem ännu en fyrbening till oss i sommar så har jag startat röjning av diverse trasmattor, hundmatskålar och gammal foderförvaring.. Nu spenderar ju inte våra hundar hela sitt liv i hundhuset, men de timmarna som både Joakim och jag är på våra respektive jobb så ska hundarna få ett bättre hundhus än det vi redan har.

Två Ida-projekt helt enkelt. :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar